Loading...

Nya lösningar för barnomsorg!

Samtidigt som barnafödandet ökar i Sverige har många familjer, städer och kommuner problem att ordna dagvård och barnpassning för alla. Det råder brist på förskoleplatser, lokaler och utbildad personal och flera förskolor lider av för stora barngrupper. Många familjer har inte möjlighet att få stöd av släkt och vänner vilket skapar problem med att få vardagen att gå ihop. Det krävs nya alternativ för att underlätta situationen och nu har en ny mobilapplikation för barnpassning anlänt för att hjälpa till: Yoopies!

Människonära lösning på barnomsorgsproblem

Samhället förändras och barnafödandets ökning tvingar flera kommuner och städer att fatta snabba beslut gällande barnomsorgen inom de närmaste åren. En rad kommuner och städer saknar lokaler och utbildad personal och det finns en akut brist på förskoleplatser på många ställen runtom i landet. Bristen på förskoleplatser tvingar till och med en del familjer att stanna hemma längre än de tänkt sig och då alla inte kan få hjälp av släkt och vänner krävs kreativa lösningar på dessa problem i framtiden.

En ny mobilapplikation och webbsida erbjuder nu alternativa och flexibla lösningar på barnomsorgsproblem. Tänk om man skulle kunna hitta en barnvakt eller dagbarnvårdare i sitt eget grannskap utan mellanhänder? Skulle det inte vara skönt att ha en barnvakt hemma om man har obekväma arbetstider? Vore det inte fantastiskt att kunna läsa andra föräldrars åsikter innan man bokar en barnvakt? Behoven är olika och denna nya mobilapplikation erbjuder möjlighet att bläddra igenom olika profiler och hitta skräddarsydda tjänster på ett enkelt sätt.

En ny barnpassningsplattform i Sverige

Internetplattformen och mobilapplikationen Yoopies har kommit till Sverige och erbjuder nu möjlighet att erbjuda och köpa barnpassning online. Yoopies är ingen agentur utan en tjänst där användare kan registrera sig för att erbjuda och köpa olika tjänster och publicera en annons för detta syfte. Registreringen är gratis och många av tjänsterna kan under vissa villkor ge rätt till rutavdrag. Föräldrar kan läsa och skriva referenser om barnvakter och barnvakter kan verifiera sin profil, vilket betyder att Yoopies kontrollerar de uppgifter som de har angett i sin profil. Yoopies erbjuder  även sina användare en säker meddelandetjänst samt enkla boknings- och betalningsalternativ, så familjer kan nu hitta en barnvakt på tio minuter!

Yoopies finns på yoopies.se och yoopi.es/parentapp